сряда, 25 май 2022 г.

Как да се държа с детето си Скорпион?

 Малкото дете Скорпион може да бъде капризно и упорито. Всичко това се дължи на преливащата му енергия, която не може да намери отдушник. Но ако го намерите за сериозен случай, няколко часа тишина са гарантирани. Момичетата скорпиони са много различни от момчетата скорпиони. Момчетата са крайни, но момичетата са най-милите същества. Но и двамата са ужасно любопитни. Щом бебето тръгне, гледайте да го видите!

2. Бъдете подготвени за това, че детето ви едва ли ще направи компромис с вас - то иска това, което изисква. Опитайте се да му обясните и да го убедите, това е почти единственият изход, тъй като вашите заповеди, да не говорим за забрани, едва ли ще проработят. Той със сигурност ще се вслуша в мислите ви, ако го убедите, че те са негови собствени. Независимо от всичко, Скорпионът никога няма да подложи на съмнение мнението на другите, но ще поеме не само доброто, но и лошото - наблюдавайте себе си и обкръжението на детето си!

Емоциите ще бъдат много силни, но външно той може да е спокоен и нежен.

3 Но ако става въпрос за неговите права, интереси или неща, веднага ще се сблъскате с неговата упоритост. Той може да направи крачка назад, за да направи 10 напред! Ако малчуганът ви не обича реда, това вероятно е нежелание да се подчинява на вашите закони! Трябва ясно да ограничите територията му, защото в противен случай той ще превземе цялата къща.

Нещата, от които малките деца се страхуват в ранна възраст, например тъмнина, чудовища и т.н. Скорпионът ще се страхува 100 пъти повече заради своята емоционалност. Имайте предвид, че появата на второ или по-малко дете в семейството, вашето бебе ще бъде много чувствително! Той трябва да се подготви за това предварително.

Детето Скорпион в началото ще иска независимост. Не го безпокойте. Ученето ще върви отлично, ако самият той пожелае това. Ако смята, че училището е начин да се самоутвърди - значи сте късметлии. Но ако ходи на училище "под ножа", може дори да се провали с петица, което показва, че не се интересува от чуждото мнение. Ако разгледате всички останали зодиакални знаци по месеци, този знак е най-силен в това отношение.

За разлика от всички останали Скорпионът не боледува и не става летаргичен поради липса на собствени сили, а заради тяхното преизобилие. Детето, а още повече тийнейджърът, се нуждае от постоянни упражнения.

Кои са подходящите камъни за мъж Скорпион?

Скорпионите ще проявят ранен интерес към сексуалните отношения, така че ще трябва да поговорите с него по този въпрос. Гордият мъж Скорпион никога няма да ви прости, че сте оскърбили или унижили достойнството му, особено в присъствието на непознати. При цялата си привидна безстрастност той е много пламенен и чувствителен и безумно се нуждае от родителско възхищение и доверие. Винаги помнете, че ледът е само отвън - вътре в огъня!

Как да възпитаваме момче Скорпион?

От дете Скорпион можете да очаквате сложни щуротии. Това поведение не е явен опит да се раздразни семейството. Просто децата на Скорпиона са пълни с идеи, а най-добрият начин да се предпазят от последиците от развитието на такъв ум - да оставят енергията му за мирни цели.

Не давайте на дете със знака на Скорпион плюшено куче пухкаво. По-добре му купете игра за развитие или някакъв комплект от части, с които можете да експериментирате. Независимият ум и богатият вътрешен живот, характерни за Скорпиона, често водят детето до състояние на известна изолация от повечето връстници, което обаче малко го интересува.

Характеристиките на зодиакалния знак Скорпион отбелязват, че децата от този зодиакален знак обикновено имат трудни отношения с родителите си. Много от тях го правят от чувство за противоречие. Най-добрият начин да принудите детето да направи нещо - да забраните желаното действие. Често, за да се предпази от разрушителния вечен диалог със себе си, Скорпионът трябва да легне на кушетката на психоаналитик, да се върне в детството с негова помощ и да потърси там причините за много от вътрешните си конфликти.

Няма коментари: